G4 Sayaç olan yerler için kombi + ocak 2.213,00 TL/ G4 üzeri sayaç kullanılan yerlerde, sayaç tipi ve kullanılan cihazlara göre ayrıca hesaplama yapılmaktadır.

G4 Sayaç olan yerler için kombi + ocak 2.213,00 TL/ G4 üzeri sayaç kullanılan yerlerde, sayaç tipi ve kullanılan cihazlara göre ayrıca hesaplama yapılmaktadır.

G4 Sayaç olan yerler için kombi + ocak 2.213,00 TL/ G4 üzeri sayaç kullanılan yerlerde, sayaç tipi ve kullanılan cihazlara göre ayrıca hesaplama yapılmaktadır.

G4 Sayaç olan yerler için Kombi + Ocak 2.213,00 TL

Adreste bulunulmadığında kontrol sağlanamadığı için doğal gaz arzı sağlanamamaktadır. Firmanızın iç tesisat kontrolü için tekrar randevu istemesi gerekmektedir.

Konutlarda gaz alarm cihazı zorunluluğu yoktur. 1+0 apartlarda, doğrudan atmosfere penceresi açılmayan birimlerde, işyerlerinde ve kazan dairelerinde selenoid vana ile irtibatlı exproof gaz alarm cihazı olmalıdır.

Gaz yakıcı cihazının gaz emniyet ventilli ve TSE yada CE belgeli olması gerekmektedir. Bu koşulları sağlamayan birimlere gaz arzı sağlanamamaktadır.

Kombi bacasının balkonun dışına kadar uzatılması, kombi bacası ile kapalı balkonda bulunan havalandırma menfezinin arasının 1.5 m olması şartı ile kombi balkon içerisinde olabilir.

 

Havalandırma menfezi ortamdaki hava sirkülasyonunu sağlar. Can ve mal güvenliğiniz için havalandırma menfezinizi kapatmamanız gerekmektedir.

Kombim açık balkonda nasıl bir dolap yaptırmalıyım?

Cihazınızın tabandan tavana kadar içi izoleli dolap içerisinde olması, bacasının balkonun dışına kadar uzatılması gerekmektedir.

Gaz yakıcı cihaz değişikliklerinde (kombi, şofben, soba) kurumsal web sitemizde bulunan sertifikalı iç tesisat firmaları tarafımıza daha önce sunulan proje kapsamında gaz yakıcı cihazın tipinde, yerleşiminde veya kapasitesinde değişiklik olmaması halinde gaz yakıcı cihaz değiştirme formu doldurarak proje tadilatı olmadan tarafımızca verilen onay dahilinde değişim yapabilirler. Gaz yakıcı cihaz devreye alma işlemi yine tarafımızca yapılan kontrolün olumlu sonuçlanmasında sonra yapılır.

Doğal gaz tesisatınız üzerinde yapacağınız tüm işlemleri sadece kurumsal web sitemizde bulunan sertifikalı iç tesisat firmasına yaptırmanız gerekmektedir. İç tesisat tadilatlarında sertifikalı firma revize projeyi tarafımıza göndermelidir. İlk gaz açım prosedürü şeklinde süreç devam eder.

İlk gaz açımı yapılmamış adreste boya, sızdırmazlık testinin doğruluğunu etkileyeceği için boruların boyanmaması gerekir. İlk gaz açım işleminden önce borular boyanmışsa tesisatın revize edilmesi gerekir. Gaz açım işlemi gerçekleştikten sonra iç tesisatınızı ve ana kolon tesisatınızı antipas üzeri sarı yağlı boya ile boyayabilirsiniz.

Abonenin kendisinin meskende olma zorunluluğu yoktur. 18 yaşından büyük bir kimse iç tesisat kontrol randevusuna eşlik edebilir.

 

 

Kullanım sözleşmesi imzalandıktan sonra sertifikalı firmanızın tesisat kontrol randevusu talebinde bulunması gerekir. Talep tarihinden sonraki 5 iş günü içerisinde iç tesisat kontrolünüz gerçekleştirilir.

2-5 iş günü içerisinde proje ilk kontrolünüz gerçekleşir.

İç tesisat kontrolü yapılabilmesi için gaz yakıcı cihazlarınızın tesisatınıza bağlı olması gerekir. Gaz yakıcı cihazlarınız bağlı değil ise tesisatınıza bağlanması için ilgili cihaz servisinden yada sertifikalı firmanızdan destek alabilirsiniz.

Çalışmayan yakıcı cihazınızın vanasını kontrol edin. Vana açık olmasına rağmen çalışmıyorsa cihazınızın teknik servisine başvurun. 

187 Doğal Gaz Acil ile 110 İtfaiyeyi arayınız. Daire içerisinde yangın çıktıysa daire girişinde bulunan sayaç vanasını kapatınız. Yangın bina içerisinde ise bina girişinde bulunan Ana Kesme Vanasını kapatınız. 

Doğal gaz kokusuzdur. Gaz kaçağı yaşanması durumunda anlaşılabilmesi için dağıtım istasyonlarında çürük sarımsak kokusu veren THT ile kokulandırılır. Çürük sarımsak kokusuna benzer bir koku hissetmeniz durumunda 7 gün 24 saat Acil 187 İhbar Hattı’nı arayabilirsiniz. 

Abone İşlem Merkezimize giderek talep formu doldurmanız veya dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir. Sonrasında ilgili birim tarafından gerekli inceleme yapılarak tarafınıza yazılı cevap verilecektir. 

Doğal gaz sayacınızdan ses geldiğini hissederseniz; tüketim olmasına rağmen numaratör hanelerinin ilerlemediğini görürseniz 0850 777 1 187 numaralı Çağrı Merkezimiz veya web sitemizden bildirim bırakabilirsiniz.  

Acil 187 hattı alan kodu girilmeden direkt olarak aranmalıdır. 
 

Acil 187 ekiplerimizin verdiği hizmet tamamen ücretsizdir. Fakat doğal gaz iç tesisatınızda herhangi bir kaçak tespit edilmesi durumunda tamir ve tadilatın sizin tarafınızdan karşılanması gerekmektedir.

Konutta gaz kokusu, binada gaz kokusu, sokakta gaz kokusu, hat hasarı, yangın, patlama, zehirlenme ve gaz yokluğu gibi durumlarda 187 Acil İhbar hattına mutlaka ihbar bırakılmalıdır.

Torosgaz Acil 187 ekiplerimiz, dağıtım bölgemizde oluşturduğumuz 10 farklı bölgede, hafta sonu, resmi ve dini bayramlar dahil 7/ 24 saat sürekli hizmet veriyor. 

Sokakta gaz kokusu/ kaçağı ya da müstakil binalarda bina dışındaki sayaç/ sayaç çevresinden gelen gaz kokusu/kaçağı ihbarlarını kapsar. Hemen 187 Acil İhbar Hattına ihbar bırakılması gerekmektedir.

Regülatör basıncı kaynaklı sorun olabilir. “Doğalgaz kokusu aldığınızda yapılması gereken işlemler” talimatlarına uyarak 187 Acil İhbar Hattına ihbar bırakmanız gerekmektedir.

Güncel fiyatlar www.torosgaz.com.tr internet adresinden görüntülenebilir.

Son ödeme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödenmemesi halinde gerekli bildirimler yapıldıktan sonra gaz kesme işlemi gerçekleşir.

Ödeme yapılan saat itibari ile en geç 24 saat içerisinde gaz açma işlemi sağlanır.

Son ödeme tarihi geçmeden önce ödenmesi gerekmektedir.

Dilekçe yazıldığında en geç 15 gün içerisinde bilgilendirme sağlanır.

Bu süreç için başvuru yapacak kişinin dilekçe ve aşağıdaki belgelerle Abone Merkezine başvurması gerekmektedir. (Başvuran kişinin mülk sahibi olması gerekmektedir.) 

• Tapu fotokopisi

• Kimlik fotokopisi

• Abonelik kapama yazısı

• Vekâlet verenin kimlik fotokopisi

• Şirket vekâleti

• İmza sirküsü

• Vergi levhası

• Şirket yetkilisinin vekâleti

Başvuru alındıktan sonra sözleşme dağıtım şirketi tarafından en geç 3 (üç) gün içinde sona erdirilir.

Fesih işlemi için ödeme yapmanız gerekmemektedir. 

E-Devlet, www.torosgaz.com.tr internet adresinden,Çağrı Merkezimizden 0 850 777 1 187 yapılabilmektedir.  Abone İşlem Merkezlerimizden sadece iş yeri fesihi yapılmaktadır.

Mühürlü bir tesisattaki mühre müdahale edilerek mührün açılması durumları can ve mal güvenliğini riske attığı için usulsüz kullanım kapsamına girmektedir. Usulsüz doğal gaz kullanımı yapılması durumunda, sayaç açma – kapama bedelinin 3 katı ceza uygulanır.

Doğal gaz tüketim miktarı doğrultusunda oluşan faturanın mevzuatta belirtilen zamanda ödenmemesi durumunda doğal gazı kesilerek hizmeti durdurulan abonelere sayaç açma kapama bedeli oluşur. Bu bedel bağlantı tarifelerine ilişkin alınan Kurul Kararı ile belirlenmektedir.

Şirketimiz, Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği Madde 48’de geçen “Doğal gaz kullanım faturaları metreküp ve kWh enerji miktarı bazında müşteriye fatura edilir. Tüketim faturalarında okuma periyotlarına göre hesaplanacak gün bazında ağırlıklı ortalama perakende satış fiyatı kullanılarak tahakkuk yapılır.” ibaresinde de belirtildiği gibi sayaç okumalarını yapmaktadır. Bu sebeple; İlgili döneme ait faturanın önceki ayına gelen tüketimleri o ayın birim fiyatından, bulunduğu döneme gelen tüketimleri ise o ayın birim fiyatları üzerinden tahakkuk ettirilir.

Örneğin, 07.04.2022 tarihinde sayaç okuması yapılan bir abonenin tahakkuk işlemi şu şekildedir;

Toplam tüketimin 28 günü bir önceki dönem birim fiyatından, 6 günü sayacın okunduğu dönem birim fiyatından olacak şekilde hesaplamalar yapılır. Tüm tüketimin yeni birim fiyattan tahakkuk ettirilmesi söz konusu değildir.

 

 

Endeks bildirimi sayaç göstergesi üzerindeki siyah renkli olan numaraların tarafımıza bildirilmesi ile gerçekleştirilir.

Gaz kullanımına başlayabilmeniz için, “Doğal Gaz Kullanım Sözleşmesi” yaptıktan sonra Torosgaz yetkili personeli tarafından gaz açılışı yapılması gerekir. Aksi takdirde usulsüz gaz kullanmış olacaksınız ve tarafınıza ceza tahakkuk ettirilecektir.

UYARI :

Ne şekilde olursa olsun, resmi gaz açılışı yapılmadan gerçekleşecek usulsüz kullanımlarda Torosgaz, kanunen sizi sorumlu tutar ve tarafınıza ceza tahakkuk ettirilir.

Doğal gaz tarifeleri 4646 sayılı Doğal gaz Piyasası Kanunu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu kanuna dayanarak yürürlüğe koyduğu Kurul Kararları çerçevesinde belirlenir.

 

Doğal Gaz Perakende Satış Tarifesi;

DOĞAL GAZ PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ Madde 15' de yer alan hükümlere göre belirlenir.

Dağıtım şirketinin uygulayacağı perakende satış fiyatı, birim doğal gaz alım fiyatı, sistem kulanım bedeli ile vergi ve vergi benzeri mali yükümlülüklerden oluşur.

Sistem Kullanım Bedeli;

Müşterilerin sisteme getirdikleri yük ve maliyetler ve/veya Kurul tarafından belirlenen tüketim kademeleri dikkate alınarak ilgili tüzel kişi için belirlenen verimlilik hedeflerine ulaşılması ölçüsünde, ilgili mevzuattaki hükümlere uygun olarak sabit ve değişken maliyetlerin karşılanması ve yatırımların sürdürülmesi için makul bir getiri elde edilmesine izin verilecek şekilde Kurul tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde tespit edilir.

Abonelik sözleşmesinin sona ermesine ilişkin talep tarihinden itibaren en geç on beş gün içerisinde aboneye veya onun yetkili temsilcisine ait abone iban numarasına aktarılır.

0850 777 1 187 numaralı Çağrı Merkezi’nden, Abone İşlem Merkezi veya web sitemizden iletişime geçerek talep edebilirsiniz. Binaya girilememesinden dolayı sayaç okuması yapılamamış ise ilgili kanallar aracılığıyla endeks bildirimi yapabilirsiniz.

Abonenin doğal gaz tüketimi doğrultusunda oluşan borcunu ödememesi durumunda doğal gaz arzı durdurulur. Bu işlem nedeniyle abonemize yansıtılan bedel açma – kapama bedelidir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından her yıl belirlenerek web sitemizde yayınlanır. 

Müşterinin; faturasının son ödeme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödenmemesi halinde fatura borcundan dolayı doğal gaz kesintisi yapılacağının en az üç gün önceden kısa mesaj, telefon, e-posta, adrese ihbarname, fatura altında bildirim ve benzeri yöntemlerden en az ikisi yoluyla haber verilmesi kaydıyla, doğal gaz kesilerek hizmet durdurulur ve bu hususlar müşteri sözleşmesinde belirtilir.

 

 

Borç ihbarnamesi; Abonenin borcunu ödememesi durumunda gaz arzının durdurulacağı bildirilir. Şirketimiz personeli tarafından söz konusu abonelik adresindeki şahsın kendisine, sayaç üzerine, posta kutusuna veya kapısına bırakılır. 


 

- Torosgaz tarafından gaz açılışı yapılmadan aktif olarak gaz kullanılıyorsa,

- Gazın kapalı veya sayacın olmadığını bildiğiniz bir yerde gaz kullanılıyorsa,

- Torosgaz personeli dışında tesisata veya sayaca müdahil olunduğunu gördüğünüz taktirde,

Kendinizin ve çevrenizin can güvenliği için bir an önce 0 850 777 1 187 nolu Torosgaz Çağrı Merkezini arayarak bildirim yapabilirsiniz. Bu durumda oluşacak tehlikelerden Torosgaz sorumlu olmayacaktır.

Borçtan veya sözleşmenin sona ermesi sebebiyle doğal gaz arzı durdurulmuş aboneliklerde, sayaç üzerinde tüketimin devam etmesi durumu usulsüz gaz kullanımı olarak nitelendirilir.

Borcun, güvence bedelinden düşülmesi için DPMH Yönetmeliğinin 46. Maddesi hükümleri gereğince aboneliğin tek taraflı fesih olması veya abone tarafından sözleşmenin sonlandırılarak aboneliğin kapatılması gerekmektedir. Borç ödenmemesi durumunda ilgili abonenin sadece gaz arzını durdurulmaktadır. 

Abonelik bağlantı başvurusu ve diğer işlemleri tapu sahibi yerine başka bir şahısın yaptırabilmesi için vekaletname veya muvafakatname  ve vekilin nüfus cüzdan fotokopisi ile başvurması zorunludur. 

Doğal gaz abonelik sözleşmesi ile ilgili aboneden farklı bir şahıs işlem yapacaksa vekaletname ve vekilin nüfus cüzdan fotokopisi ile başvurması gerekmektedir. 

 

Adına abonelik sözleşmesi olan abonenin vefat etmesi durumunda sadece bir varis ise varis adına, birden fazla varis var ise bütün varislerin ortak belirleyeceği ve yazılı olarak beyanda bulunacağı varis adına abonelik kapatma işlemi yapılır. Veraset belgesi zorunludur. Abonenin vefatı halinde diğer mirasçılardan herhangi bir itiraz gelmediği takdirde, vefat eden abonenin eşi, dağıtım şirketinde mevcut bulunan güvence bedeli aktarılarak ve ilave bir güvence bedeli alınmaksızın abone yapılır.

Tüketimlerin tespit edilmesinde, Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği ve Doğal Gazın Faturalandırmaya Esas Satış Miktarının Tespiti ve Faturalandırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği hükümleri çerçevesinde tüketim tespiti ve faturalandırma yapılmaktadır.

 

Dağıtım şirketi, mekanik sayaç kullanan abonelerin sayaç endekslerini müşteri bazında bir önceki okuma tarihine göre artı-eksi beş günden fazla sapma olmayacak şekilde, aylık okur veya okutur. Abonenin sayaç okuma tarihlerinin değiştirilmesini talep etmesi ve talebin dağıtım şirketince uygun bulunması, ilk faturalama, sayaç değişimi veya borcundan dolayı ara tahakkuk çıkarılması hallerinde bu kriter bir defaya mahsus olarak aranmaz. Uzaktan okuma imkânı bulunan tüketicilerin sayaçları ise ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde her ayın sonunda okunur ve tüketim bilgileri tüketicilere e-posta ile iletilir.

 

Herhangi bir gerekçe ile tüketicilerin ilk okuma ve son okuma arasındaki fatura okuma süresinin bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen sürenin altında kalması halinde fatura ödeme süresi asgari 25 (yirmi beş) gün olarak uygulanır. Bununla birlikte ilk okuma ve son okuma arasındaki fatura okuma süresi bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen sürenin üzerinde olması halinde tüketim tutarı tüketiciye en az 2 (iki) fatura döneminde tahakkuk ettirilir ve tahakkuk ettirilen tutarlara vade farkı uygulanmaz.

 

Dağıtım şirketi, doğal gaz satış miktarını son okuma tarihindeki ile bir önceki okuma tarihi arasındaki iki endeksin farkını alarak bu Yönetmeliğin 41 inci maddesine göre hesaplar ve tahakkuk bu değer üzerinden yapılır. Ancak, dağıtım şirketi, 50 metreküpe ulaşmayan aylık tüketimleri o dönem için faturalandırmama hakkına sahiptir. Doğal gaz kullanım faturaları metreküp ve kWh enerji miktarı bazında müşteriye fatura edilir. Tüketim faturalarında okuma periyotlarına göre hesaplanacak gün bazında ağırlıklı ortalama perakende satış fiyatı kullanılarak tahakkuk yapılır.

 

Doğal gaz tüketim faturalarında doğal gaz kullanımı ile ilgili olmayan herhangi bir bedel yer alamaz. Faturalarda yer alabilecek hususlar Kurul tarafından belirlenebilir. ?

Dağıtım şirketi faturayı, son ödeme tarihinden en az on gün önce müşteri adresine bırakır fatura tüketici tercihlerine göre faks, e-posta, e-fatura, e-arşiv fatura gibi kanallar ile iletilebilir. Ancak ödeme süresi her halükarda 5 (beş) iş gününden az olamaz.

Sayaç okuma işlemleri, belirli periyodik dönemlerde yapılmaktadır. Şirketimiz, ilçe ve mahalle bazında belli tarihlerde sayaç okuma dönemlerini belirlemektedir. Mekanik sayaç kullanan abonelerin sayaç endekslerini abone bazında bir önceki okuma tarihine göre artı-eksi beş günden fazla sapma olmayacak şekilde, aylık okur. Şirketimiz, 50 metreküpe ulaşmayan aylık tüketimleri o dönem için faturalandırmama hakkına sahiptir.
 

Abone, tüketimi doğrultusunda oluşan fatura bedeline itiraz etme hakkına sahiptir. Fatura tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde Abone İşlem Merkezi’nde Müşteri Hizmetleri birimine başvuru yapabilir. Dağıtım Şirketi olarak itirazın yapıldığı tarihten itibaren 10 gün iş günü içinde aboneye cevap verilmesi gerekmektedir. Abone tarafından yapılan itiraz, ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. 

İtiraz hakkında gerekli inceleme yapılarak sonuçlanıncaya kadar ilgili abonenin tüketim miktarının, geçmiş yıl aynı dönemde tükettiği miktar dikkate alınır. Bu miktar da itiraz edilen dönemin perakende satış fiyatı üzerinden hesaplanarak abone tarafından son ödeme tarihine kadar ödenmelidir. 

Abone, geçmiş yılda bir tüketim yapmamış ise, hesaplamalar benzer tüketim eğilimine sahip diğer abonelere ilişkin veriler dikkate alınarak yapılır.

Fatura itirazı sonrası yapılan inceleme sonrasında abonenin haklı çıkması halinde fazla tahsil edilen bedel, itirazın sonuçlandığı tarihten sonra beş iş günü içinde aboneye uygulanan gecikme zammı ile birlikte nakit olarak iade edilir. 

Faturanın doğru olduğu tespit edilmesi durumunda tüketim bedelinin eksik tahsil edilen kısmı son ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak gecikme zammı tutarı ile birlikte itirazın sonuçlandığı tarihten itibaren beş iş günü içinde abone tarafından ödenmelidir. 

Doğal gaz aboneliği, doğal gazı fiilen ilgili adreste kullanacak gerçek veya tüzel kişi veya bunların yetkili temsilcileri üzerine olmalı ve abonelik sözleşmesi bu doğrultuda yapılmalıdır. 

•Önce radyatörlerin iç temizliğinin yapılması ve tesisatın temizlenmesi koşuluyla mevcut radyatörleri kullanabilirsiniz.

•Doğal gaz birim fiyatı nasıl oluşur?

•Doğalgaz tarifesi 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu kanuna dayanarak yürürlüğe koyduğu Kurul Kararları çerçevesinde belirlenir.

•Evsel Müşteriler – Doğal Gaz Toptan Alış Fiyatı, Sistem Kullanım Bedeli, ÖTV ve KDV 

•Serbest Müşteriler – Doğal Gaz Toptan Alış Fiyatı, Sistem Kullanım Bedeli, ÖTV ve KDV unsurlarından oluşmaktadır. 

•Doğal gaz ithal edilen bir enerji kaynağı olması sebebiyle enerji politikalarından ve USD kur dalgalanmalarından etkilenmektedir. Buna rağmen ülkemizdeki diğer yakıt türlerine göre daha ekonomik, konforlu ve güvenlidir. 
 

•Daha önce gaz kullanılan yere abonelik yapılacaksa tesisat numarası/ sayaç numarası (Sayaç yok ise binada bulunan herhangi bir doğalgaz sayacı seri Numarası)

•Potansiyel vergi numarası

•Yönetim kurulu karar defterinin noter onaylı ön sayfa fotokopisi 

•Yönetim defterinde doğalgaz aboneliği ile ilgili alınan kararın fotokopisi

•Yetkili kişinin kimlik fotokopisi ve şahsen müracaat ya da vekâletname ile vekil kılınan kişi müracaatı

 

Abone, tüketimi doğrultusunda oluşan fatura bedeline itiraz etme hakkına sahiptir. Fatura tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde Abone İşlem Merkezi’nde Müşteri Hizmetleri birimine başvuru yapabilir. Dağıtım Şirketi olarak itirazın yapıldığı tarihten itibaren 10 gün iş günü içinde aboneye cevap verilmesi gerekmektedir. Abone tarafından yapılan itiraz, ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. 

İtiraz hakkında gerekli inceleme yapılarak sonuçlanıncaya kadar ilgili abonenin tüketim miktarının, geçmiş yıl aynı dönemde tükettiği miktar dikkate alınır. Bu miktar da itiraz edilen dönemin perakende satış fiyatı üzerinden hesaplanarak abone tarafından son ödeme tarihine kadar ödenmelidir. 

Abone, geçmiş yılda bir tüketim yapmamış ise, hesaplamalar benzer tüketim eğilimine sahip diğer abonelere ilişkin veriler dikkate alınarak yapılır.

Fatura itirazı sonrası yapılan inceleme sonrasında abonenin haklı çıkması halinde fazla tahsil edilen bedel, itirazın sonuçlandığı tarihten sonra beş iş günü içinde aboneye uygulanan gecikme zammı ile birlikte nakit olarak iade edilir. 

Faturanın doğru olduğu tespit edilmesi durumunda tüketim bedelinin eksik tahsil edilen kısmı son ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak gecikme zammı tutarı ile birlikte itirazın sonuçlandığı tarihten itibaren beş iş günü içinde abone tarafından ödenmelidir. 


 

Doğal gaz aboneliği, doğal gazı fiilen ilgili adreste kullanacak gerçek veya tüzel kişi veya bunların yetkili temsilcileri üzerine olmalı ve abonelik sözleşmesi bu doğrultuda yapılmalıdır. 

•Önce radyatörlerin iç temizliğinin yapılması ve tesisatın temizlenmesi koşuluyla mevcut radyatörleri kullanabilirsiniz.

•Doğal gaz birim fiyatı nasıl oluşur?

•Doğalgaz tarifesi 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu kanuna dayanarak yürürlüğe koyduğu Kurul Kararları çerçevesinde belirlenir.

•Evsel Müşteriler – Doğal Gaz Toptan Alış Fiyatı, Sistem Kullanım Bedeli, ÖTV ve KDV 

•Serbest Müşteriler – Doğal Gaz Toptan Alış Fiyatı, Sistem Kullanım Bedeli, ÖTV ve KDV unsurlarından oluşmaktadır. 

•Doğal gaz ithal edilen bir enerji kaynağı olması sebebiyle enerji politikalarından ve USD kur dalgalanmalarından etkilenmektedir. Buna rağmen ülkemizdeki diğer yakıt türlerine göre daha ekonomik, konforlu ve güvenlidir. 

•Daha önce gaz kullanılan yere abonelik yapılacaksa tesisat numarası/ sayaç numarası (Sayaç yok ise binada bulunan herhangi bir doğalgaz sayacı seri Numarası)

•Potansiyel vergi numarası

•Yönetim kurulu karar defterinin noter onaylı ön sayfa fotokopisi 

•Yönetim defterinde doğalgaz aboneliği ile ilgili alınan kararın fotokopisi

•Yetkili kişinin kimlik fotokopisi ve şahsen müracaat ya da vekâletname ile vekil kılınan kişi müracaatı

• Daha önce gaz kullanılan yere abonelik yapılacaksa, tesisat numarası/ sayaç numarası (Sayaç yok ise binada bulunan herhangi bir doğalgaz sayacı seri numarası)

• Potansiyel Vergi Numarası

• Yönetim kurulu karar defterinin noter onaylı ön sayfa fotokopisi 

• Yönetim defterinde doğalgaz aboneliği ile ilgili alınan kararın fotokopisi

• Yetkili kişinin kimlik fotokopisi ve şahsen müracaat ya da vekâletname ile vekil kılınan kişi müracaatı

İŞYERİ (ŞAHIS) İSE; TAPU
TAPU SAHİBİ, KİMLİK (TAPU SAHİBİ YOKSA YETKİLİ TEMSİLCİSİ)
İMZA BEYANI
YAPI RUHSATI veya YAPI KULLANIM İZİN BELGESİ
İŞ YERİ KEŞİF FORMU ( MÜNFERİT SERVİS KUTUSU VAR İSE )
Not: İş Yeri Keşif Formu Yetkili İç Tesisat Firması Tarafından Hazırlanmaktadır.
İŞYERİ (ŞİRKET) İSE; TAPU
VERGİ NUMARASI (AKTİF)
YAPI RUHSATI veya YAPI KULLANIM İZİN BELGESİ
İMZA SİRKÜSÜ
FİRMA KAŞESİ
TİCARET SİCİL GAZETESİ
ELEKTRİK VEYA SU FATURASI
YETKİ BELGESİ (RESMİ KURUM İÇİN)
İŞ YERİ KEŞİF FORMU (MÜNFERİT SERVİS KUTUSU VAR İSE)
Not: İş Yeri Keşif Formu Yetkili İç Tesisat Firması Tarafından Hazırlanmaktadır.

Tapu

Tapu Sahibi, Kimlik (Tapu Sahibi Yoksa Yetkili Temsilcisi)

Abone Olunacak Adres İçin İkametgah (Tapuda Yazan Daire No İle Uyuşmazlık Var İse Gerekmektedir)

Yapı Ruhsatı Veya Yapı Kullanım İzin Belgesi

E-Devlet üzerinden ve www.torosgaz.com.tr (online işlemler)  hafta sonu da dahil 7 gün 24 saat Doğal Gaz Kullanım Sözleşmesi işleminizi yapabilirsiniz

E-Devlet, www.torosgaz.com.tr (online işlemler) veya Abone İşlem Merkezlerimizden Doğal Gaz Kullanım Sözleşmesi işlemlerinizi yapabilirsiniz. 

 

Şube adresleri için tıklayınız

 
S.S.S